maandag 13 februari 2012

5. Mini-miniquiltjes / Tiny Little Quilts
Voor een 1:12 bedje in het poppenhuis heb ik met die kleinste maat hexjes ook een quiltje gemaakt; op de foto van Sunbonnet Sue die de was ophangt, is-ie links te zien. De andere quiltjes zijn nog kleiner, en zo bij elkaar passen ze mooi aan de waslijn!
For a bed in a miniature dolls house I used the smallest size of hexagons to make a quilt; on this “Sunbonnet Sue hanging the laundry”, it’s the one on the left. The other quilts are even smaller, and all together they make a nice combination on the clothesline!
5 opmerkingen:

 1. heel mooi!!!
  kun je mij zeggen waar je de patronen van de quiltjes hebt gevonden van de logcabin?
  mvg valérie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Valerie, ik weet niet of je dit zult ontvangen omdat je "anoniem" bent. Het log cabinquiltje is met strookjes van een 1/2 cm gemaakt, dus strookjes snijden van 1 1/2 cm. Verder is het gewoon een kwestie van kleuren kiezen en uitproberen. Succes ermee als je 'm ook wilt maken!

   Verwijderen
  2. danku marjo... nog een vraagje, het quilt in de wasmand hoe doe je dat? en wat is de afmeting ongeveer van de quilt met hexagonen? mvg

   Verwijderen
  3. ben je van belgie?? ik woon in waasmunster als je wilt heb ik leuke patronen die ik je kan opsturen...

   Verwijderen
  4. Nee Valerie, ik woon in Almere, vlakbij Amsterdam. Bedankt voor je aanbod, maar ik heb zelf al heel veel patronen. De quilt met de hexagonnen meet 15 bij 20 cm. Hij is gemaakt van de kleinste maat hexagon-malletjes die te koop zijn (1/4 inch). De quilt in de wasmand is gemaakt van hele kleine vierkantjes (denk er om een klein motiefje te kiezen) en dan maar rangschikken.

   Verwijderen