vrijdag 13 juli 2012

130. Ondergoed / Underwear

Ik heb een prachtige collectie (nooit gedragen) ondergoed van mijn oma Aaltje. Het is allemaal van katoen en met de hand genaaid. Ik vermoed dat het ongeveer 100 jaar oud is, omdat ze zich in 1912 verloofde met Jan, mijn latere opa. Behalve het bewaren en het zo nu en dan even tevoorschijn halen, weet ik eigenlijk niet goed wat ik er mee kan doen. Het is te mooi om er de schaar in te zetten. Heeft iemand nog suggesties?
I have a nice collection of underwear (never worn) of my grandmother Aaltje. It is all coton and handsewed. I think it is approx. 100 years old when, because in 1912 she got engaged with Jan, my grandfather to be. Apart from keeping it, and taking it out of the cupboard once in a while, I’m not sure what to do with it. It’s too beautiful to cut in pieces. Does anybody have a suggestion? 

6 opmerkingen:

 1. Bewaren! Koesteren!
  Hier zijn de tegenwoordige boxers en andere modellen vaatdoeken bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig!!!! Oh op een hangertje in je slaapkamer hangen!! Oh te leuk,...
  Wat prachtig gemaakt,..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja verwerken in een quilt! Niet stuk maken, maar in zijn geheel zodat het een heel bijzonder aandenken wordt of anders wat de twee dames boen aanraadden, in ieder geval ervan genieten want ze zijn beeldschoon, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo mooi, bewaren, paspop, zeker niet wegdoen ! gewoonweg prachtig!!!
  knuff, vero

  BeantwoordenVerwijderen
 5. textiel museum? anders mooi bewaren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk eens op het blog van: Plonia Loeve. Haar nakomeling correspondeert met haar! en maakt de kleding van Plonia na, ook het ondergoed. Misschien moet je een paar blogjes teruglezen of aan de zijkant klikken. Niks met dat ondergoed doen, gewoon bewaren. Zo gauw je er iets mee maakt, het ergens op naait is het net als met oude munten verwekt tot hangertjes, waarde daalt enorm en je kan de achterkant niet meer bekijken. Plonia zou er maar wat mooi mee zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen