dinsdag 7 oktober 2014

224. Diverse handwerken / Different handicrafts


Terwijl mijn handquilten kalm aan doorgaat aan de quilt die ik in item 213 liet zien, heb ik tussendoor machinaal een andere quilt in elkaar gezet. Twee jaar geleden heb ik vele resten stof in vierkantjes gesneden, grotere stukken in vierkanten van 10x10, en kleinere stukjes in 5x5 cm. Een uitpuilende doos vol! Verschillende mensen die behoefte hadden aan een specifiek kleurtje heb ik kunnen helpen; ik heb zakjes met 100 verschillende in 1 kleur gemaakt en die verkocht tijdens een kunstmarkt; er zijn veel vierkantjes gebruikt voor de Tientjesquilt (zie post 219), en nu is er eindelijk een quilt gemaakt van alleen maar kleine vierkantjes (+ sashings). Even rekenen: in elk blokje zitten er 4, plus nog 1 iets kleinere op de kruispunten, in totaal zo rond de 1000 vierkantjes. En de doos is nog steeds niet leeg... Aangezien het stofjes zijn die bijna allemaal uit m’n voorraad komen, is het een heerlijke fleurige quilt geworden waaraan de zwart/witte sashings weer de nodige rust voegen. De top gaat nu even op de stapel “in de wacht”.
While my handquilting on the quilt mentioned in post 213 slowly but steadily progresses, another quilt was made on the sewing machine. I had a lot of 5x5 cm (2x2”) pieces of fabric, and some 1000 of them were used in this quilt. Since most of them come from my stash, it has become a very colourful quilt. The black/white sashings add some rest.





Ik ga lekker verder met de randjes. Twee randjes per week zijn goed bij te houden; nog minder dan 3 maanden en dan zijn we er klaar mee. Ik moet dan alles nog in een quiltje verwerken, maar ik weet nu al dat ik het borduren ga missen.
The cross-stitched borders keep coming every week. It’s great fun to make them and I will miss it a lot when this project is finished at the end of the year.


En ik ben weer iets nieuws begonnen, dit keer op haakgebied. Op vrijdag 3 oktober is een CAL begonnen bij Scheepjes. Het gratis patroon is te vinden op (link) en duurt 12 weken. Je kunt werken vanuit je eigen voorraad, maar je kunt ook een pakket kopen voor ongeveer een eenpersoons deken. Er zijn 2 kleurcombinaties: een koele blauw/groene, en een warmere in rood/oranje/paarse tinten. Allebei prachtig, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de warmere kleuren. De bolletjes zijn al een feestje op zich… Afgezien van een sjaal in stokjes vorig jaar, had ik al tientallen jaren niet meer gehaakt, en zo’n project met allemaal blokjes is dan heel geschikt om er weer mee vertrouwd te raken.
A new free CAL (crochet a-long) has recently started in English and Dutch at (link). It will take some 12 weeks before you have a single bed cover. I have choosed for warm autumn colours but you can work from your stash as well.



5 opmerkingen:

  1. Wéér zo'n fantastische top van de restjes... Marjo, ik vind hem prachtig!
    De kleuren van jouw randjes vind ik ook erg mooi.
    Veel plezier met je haakproject; mooie warme kleuren gebruik je.
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige quilt is het geworden. Ik bewaar ook de restjes, maar het kan wel even duren voor ik daar iets van kan maken
    Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige fleurige quilt en dat van al je restjes. Mooi haakproject ben je begonnen met mooie kleuren. Succes ermee.
    groeten Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een verleidingen voor mij in je post. Die four patch ga ik maken van de kleine blokjes die ik overhoud van de Japanse stoffen quilt waarmee ik nu bezig ben. En dan die haakdeken. Ik heb wel tien keer gekeken maar besloten het toch maar niet te doen. Ik heb ook nog steeds last van mijn arm door het vele haken en breien en ik´heb nog zoveel plannen. Maar moeilijk was de beslissing wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geweldige quilt heb je gemaakt van restjes! Briljant. Dit ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen