dinsdag 5 augustus 2014

222. Zomer / Summer


Wat een prachtige zomer hebben we toch. Niet te warm, veel zon, regen op z'n tijd, heerlijk! Er is zoveel om van te genieten in de tuin en van de omgeving, dat er van handwerken niet veel terecht komt.
In the Netherlands we have a wonderful summer. So much to enjoy outside and not much time for quilting. 

Ik had nog een pakketje Jinny Beyer-stofjes liggen. Vaak naar gekeken omdat het kleurenverloop zo mooi is, maar nu moest de schaar er maar eens in. Eerst kwartcirkels gemaakt, 18 stuks voordat alle kleurtjes aan de beurt waren geweest. Daarna nog stof over en met vierkantjes een spiraal gemaakt. Het ontwerp ligt nog niet vast. Ik heb verschillende layouts geprobeerd. En wie weet wordt het toch wel weer anders… Ik heb nog steeds stof over, en ik wil nog wat kwartcirkels erbij maken, plus een vierkantjesrand erom heen. De kleurtjes worden gecombineerd met witte lakenstof. Straks komt er een dunne vulling en een linnen laken als achterkant. Een mooie zomerquilt, alhoewel ik er vermoedelijk pas volgend zomer van kan genieten!
I'm working on a large quilt with Jinny Beyer's palette. Several layouts are possible but deciding how it will become eventually is part of the fun.Daarnaast ben ik weer met een hand-projectje begonnen: kleine hexagons van bloemstof. Ik had nog een pakketje watercolor-lapjes van 5x5 cm liggen, en aangevuld met lapjes uit m’n eigen voorraad moet er een behoorlijk quiltje uit kunnen komen. We zien wel hoever we komen. Met de nodige voorbereiding ideaal om in de auto te doen als we lange afstanden rijden die we al zo vaak gereden hebben.
I have started a new project to do by hand: small hexagons made of flower prints (5x5 cm). Ideal to do while sitting in the car on long distances. De randjes-per-week blijven ontzettend leuk om te doen. Zo nu en dan kriebelt het om de schaar erin te zetten en te beginnen met de quilt die ik in m’n hoofd heb. Maar het is beter om te wachten tot het eind, zodat ik precies weet hoeveel geborduurde blokken het uiteindelijk worden.
The cross-stitch borders are great to work on. I have to wait till the end before being able to make the quilt that is already in my mind... 


Goed, het is weer tijd om naar buiten te gaan en de paarse heide op te zoeken! 
It's time again to go outside and enjoy the purple heather!
5 opmerkingen:

 1. Marjo, wat maak je me nou toch weer voor moois. Ziet er prachtig uit allemaal en het zal vast en zeker erg leuk zijn om er aan te werken.
  Heel veel plezier ermee gewenst; succes heb je niet nodig, dat heb je er al mee, wat mij betreft :>)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal een schitterend quilt worden Marjo
  O wat ziet de heide er mooi uit
  en je randjes schitterend
  groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een aparte quilt zal dat worden. Dat je dat zelf ontwerpt, dat vind ik heel knap, ik ben echt een namaker, zou dt niet kunnen ... Geniet van de prachtige heide..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marjo,
  Wat een genieten is dat toch met die heerlijke hobby. Het zal vast weer een mooie quilt worden en die hexagonnetjes komen ook zeker weer in een mooie bloemenzetting tot hun recht. Succes ermee.
  En geniet verder met je leuke honden in en op de hei.
  Groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke quilt is die bovenste. Daar kun je nog heel veel mee doen inderdaad. Ben heel benieuwd wat het worden gaat.

  BeantwoordenVerwijderen