zondag 25 november 2012

181. Kerstkaarten / Christmas Cards (1)


Voor dierbare familieleden maak ik elk jaar een kerstkaart. Toen ik een jaar vond er geen tijd voor te hebben, had ik ze een gekochte kaart gestuurd. Een tante vond het maar niets: 'als het ook maar enigszins kon, moest je de kaart zelf maken…'.  Ze heeft alsnog een zelfgemaakte kaart voor het nieuwe jaar gekregen! Dit jaar start ik op tijd. Op de foto enkele kaarten van de laatste jaren. Maken jullie ze zelf ook? 
For dear relatives I make a Christmas Card every year. One year I thought I was too busy to make them, so I sent them a ready-made card. One of my aunts wasn’t happy with this: ‘if you possibly could, you had to make the card yourself…’ She received my home-made card before the New Year started! This year I'll make them in time. On the picture some cards from recent years. Do you make special cards?

10 opmerkingen:

 1. Ik maakte de afgelopen jaren van vilt ornamentjes en daarin deed ik een zakje met daarin een kaartje, heb eigen lijk weinig reacties erop gekregen. Dit jaar worden het voor de meeste gewone kaarten, maar ik hoop volgend jaar weer zelf de kaarten of ornamentjes te maken, de jouwe zien er gaaf uit, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met vilt kun je ook hele leuke dingen doen, maar als je geen waardering krijgt voor al het werk, gaat de lol gauw over. De meeste mensen krijgen van mij ook een gekochte kaart. Misschien doe je weer inspiratie op voor een paar speciale mensen!
   Groet, Marjo B-w

   Verwijderen
 2. De laatste jaren steeds minder. Alleen een enkele waarvan ik weet dat men het waardeert. Dit jaar heb ik nog geen gemaakt, wordt eigenlijk wel eens tijd.
  Zelf krijg ik ook graag een zelfgemaakte kaart. Veel origineler!
  Jouw kaarten zien er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak niet elk jaar mijn kaarten zelf maar nu ben ik toch weer bezig
  Ik hoop dat mijn werk wel opgemerkt wordt
  Jou kaarten zijn erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stuur ook niet zoveel zelfgemaakt kaarten meer, alleen aan die personen die zelf ook hun kaarten maken of waarvan ik weet dat ze het leuk vinden. Anders is het wel een hoop moeite voor niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf maak ik geen kaarten meer. Heb het een aantal jaren gedaan, maar merkte dat het helemaal niet gewaardeerd werd. Alleen mijn ene zus vond het leuk en mijn andere zus zei dat ze het wel leuk vond, maar zonde van het werk. Ze gooide ze toch weg. Van haar hoefde het niet zo. En van anderen merkte ik dat ze ze gewoon op de grote hoop gooiden. Toen was voor mij de lol er gauw af. Koop nu wel extra mooi kaarten voor een aantal mensen en de rest krijgt gewoon de standaard kaarten. Soms koop ik zelfgemaakte kaarten van familie of kennissen. Die vinden het leuk om ze te maken en ik vind het stiekem wel leuk om ze te versturen.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een prachtig gezicht, al je zelfgemaakte kaarten! Zelf doe ik het niet meer; meestal wordt het niet zo gewaardeerd en dan besteed ik mijn tijd toch liever aan andere dingen...... Genoeg leuks te doen, he?!
  Wel heel lief, zo'n reaktie van je tante!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vele jaren heb ik zelfgemaakte kaarten verzonden. De laatste jaren kwam het er niet van. Maar als ik die van jouw zie dan kriebelt het wel weer. Dus ik ga maar eens in de kast kijken voor stofjes. Voor volgend jaar heb ik wel een idee!!??
  Lieve groet, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vroeger maakte ik ze ook zelf maar de laatste jaren niet meer.
  Ze zijn mooi gemaakt Marjo.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen