woensdag 26 november 2014

225. Update

Geen quilt dit keer, maar ander handwerk. De laatste keer dat ik m’n oudste kleindochter (inmiddels 11 jaar) zag, was ze haar borduurnaald kwijt. Dat bracht me op het idee om voor haar voor kerst een speldenkussen en een naaldenmapje te maken. Omdat kleindochter gek is op uilen, kwam het patroontje van deze quiltwinkel (link) als geroepen. Op internet gezocht naar een bijpassend geborduurd uiltje, en dat als voorkant voor het naaldenmapje gebruikt. Nu nog wat naalden erin, en ze kan weer goed vooruit!
No quilt this time, but different things. For Christmas I made a pincushion (pattern from link) for our oldest granddaughter (11 years old), and a needle case, both with an owl.


De jongste kleindochter van 6 speelt nu met de grote pop van haar zus. Daar heb ik al eerder kleertjes voor gemaakt, zie de foto. Waar ik nu mee bezig ben, zal ik de volgende keer laten zien.
Our youngest granddaughter’s favorite doll is a big one from her sister. Earlier I made some clothes, as you can see on the picture. I’m working on new items which I will show next time.


Het haken van de Scheepjes CAL gaat lekker, alhoewel ik flink achter loop. Ach, het is ook geen wedstrijd, en af komt-ie zeker, een keer! Ik vind het erg leuk om te doen. Nooit geweten dat er zoveel verschillende granny’s bestonden! Er gaat een (haak-)wereld voor me open!
Crocheting on the Scheepjes CAL is great fun, although I’m way behind schedule.


En net op tijd voor het zo koud werd, had ik m’n sjaal en muts klaar. Heerlijk van zuiver wol, tweed gecombineerd met sokkenwol. Lekker warm!

Just in time before it turned cold, I had finished a shawl and cap. Both made of pure wool, so it’s feels great.

5 opmerkingen: