zondag 8 december 2013

214. Quiltnieuws / Dutch Quilt Magazine


Wat was het een leuke verrassing om mijn quilt terug te zien in het decembernummer van Quiltnieuws! De straatsteentjes-quilt heeft in september op de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar gehangen. Hebben jullie ‘m in het echt gezien?
I was happily surprised to see the quilt I submitted for the Annual Exhibition of the Dutch Quilt Guild last September, had been selected for the December issue of the Dutch Quilt Magazine.
Voor de koelere avonden heb ik een snelle quilt gemaakt van een fleecedeken in combinatie met 8 verschillende theedoeken van Zeeman. De theedoeken zijn in vierkanten van 20x20 cm gesneden, tot een groot geheel aan elkaar gestikt, en toen op de fleecedeken gelegd. Dit keer niet gequilt maar met rood borduurgaren geknoopt, een biesje erlangs gemaakt, en voila: ik zit ’s avonds heerlijk warm!
For the cold winter evenings I made a quick quilt using a fleecy blanket combined with 8 different kitchen towels. The towels have been cut into 20x20 cm squares, stitched together and put on the blanket. This time I didn’t quilt it, but tied the squares with red yarn. A small binding and the result: my legs are nicely warm!

5 opmerkingen:

 1. Wat een eer om in dat blad te staan, ik ken het eerlijk gezegd niet. Je theedoeken quilt vind ik een prachtig idee. Wist niet dat ze zoveel verschillende verkochten bij Zeeman....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het Quiltnieuws is het officiële tijdschrift van de Quiltersgilde. Het is niet verkrijgbaar in de tijdschriftenwinkel, je krijgt het 4x per jaar thuis gestuurd als je lid bent van het gilde. Met een ledenaantal van ongeveer 13.000 mensen is er een heel groot bereik en het voelt inderdaad als een hele eer om in het blad te staan.
   De theedoeken had ik al een tijd liggen, maar pas nu kwamen ze opeens goed van pas! Behalve snel is het ook goedkoop. Iets voor je kerstmarkt???

   Verwijderen
 2. Heb je quilt niet in Alkmaar gezien, maar nu even gekeken in Quiltnieuws en hij is heel mooi. Wat een idee een theedoeken quilt. Hij zal inderdaad lekker warm zijn. Fijne zondag Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lijkt me dat leuk om je eigen quilt zo terug te zien.
  Ze zijn ook zo mooi, de quilts die je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marjo,
  Jazeker heb ik jouw quilt in Alkmaar "live" gezien en weet dat hij prachtig is.
  En op de foto's te zien, waren er velen die jouw straat-steentjes-quilt van dichtbij wilden bewonderen.
  Enne, die fleece-theedoeken-quilt voor koudere uurtjes vind ik een top-idee.
  Lieve groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen