vrijdag 1 november 2013

212. Een indruk / An Impression


Allereerst heel hartelijk bedankt voor alle goede wensen die jullie bij m’n vorige berichtje achterlieten, heel lief!
Omdat ons huis een stuk kleiner is dan het vorige, kan ik niet veel quilts ophangen. Maar zo heb ik m’n mooie spullen ook bij de hand.
 Deze oude dekenkist is bij een kringloop gekocht, en zat dik in de donkerbruine verf. Mijn man heeft ‘m helemaal schoongekrabt, en ziehier: hij heeft een ereplaatsje in ons huis! Hij zit vol met quilts. Naast de kist een oud poppenbedje, jaren geleden ook bij de kringloop gekocht. 
Since our new house is much smaller than the old one, I cannot punt on many quilts.
This old blanket chest was bought in a secondhand shop, covered with dark brown paint. My husband cleaned it and look: it got a nice place in our new home. It’s filled with quilts. Next to the chest an old dolls bed, also bought in a secondhand shop years ago.

Een loze deur is een mooie achtergrond voor de quilt geworden. Ervoor staat een tafeltje met drie oude koffers van mijn vader die in 1945 naar Indonesië ging, en van mijn grootouders die in de vijftiger jaren met de Amerikalijn naar de Verenigde Staten gingen om een geëmigreerde dochter te bezoeken.
A door which is not used is a nice background for this quilt. In front you see some old suitcases from the ’40s and ’50s of the last century, used by my father and grandparents.


En aan de deurkasten hangt m’n kleine verzameling tasjes. Ze komen uit: Azerbeidzjan, China, Madeira en een winkeltje uit Amsterdam...
And on the wardrobe doors you see my small collection of purses. They come from Azerbaijan, China, Madeira and a small shop in Amsterdam…


En dit is mijn nieuwe werkplek, heerlijk bij het raam. In de kast ernaast (erg diep) passen al mijn lapjes en andere benodigdheden, heerlijk opgeruimd.

En this is my new working area, close to the window. All my fabrics fit in the cupboard next to it. 


7 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er gezellig uit! Gaaf werkplekje en die kist is schitterend! Veel plezier in jullie nieuwe huis! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kist! Geweldig! En je werkplek, zo voor dat raam met al dat groen, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig huis maak je ervan. Je kist is geweldig!!!! en wat een schitterende werkplek heb je. Veel geluk in jullie nieuwe huis. Groeten Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi, ik krijg gelijk zin om ook een mooi kamertje voor mij in orde maken, maar moet toch nog even wachten!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè, heerlijk om te zien, een huis dat leeft en waar geleefd wordt. Zo mooi, alle spullen, vooral die kist en dat poppenbed!
  En ik vind het zo leuk om te zien, dat er bij jullie ook zo'n grote vetplant (IJzeren Hein) in de kamer staat. Ik koester de mijne al sinds 1992 en hij is ook zo mooi groot en gewoon groots.
  Fijn weekend en groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Marjo,
  Wat ziet jouw "nieuwe" quilt-werk-ontwerp-plek er fantastisch uit. Daar zullen vast en zeker mooie werkstukken tot stand komen. En dan zal al gauw die prachtige Quilt-kist te klein zijn!!
  Groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een sfeervol huis! En ook inspirerend, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen