donderdag 16 mei 2013

207. Algemene Tentoonstelling / Quilt Exhibition


Het was alweer 8 jaar geleden dat ik voor het laatst een quilt aangemeld had voor de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Daarom de stoute schoenen aangetrokken (letterlijk: op internet de aanmeldformulieren opgezocht) en m’n straatstenenquilt aangemeld. Misschien herinneren jullie ‘m nog: met de allerkleinste maat hexagons heb ik een straatstenenpatroon uit Java nagemaakt. En, gisteren kreeg ik bericht dat deze quilt aangenomen is!!! Straks in september dus in het echt (mooiere kleuren in werkelijkheid dan op de foto) te bewonderen in Alkmaar! In berichtjes 103 (link) en 149 (link) staan meer bijzonderheden van deze quilt. Kom je kijken?
It was already 8 years ago since I last participated in the annual exhibition of the Dutch Quilting Guild. So for this year’s exhibition I admitted my quilt with the tiles pattern, made in the smallest size of hexagons and based on the pavement I saw in Java/Indonesia. Yesterday I was informed that this quilt has been accepted!! The quilt can be admired in real (with better colors than on this picture) early September in Alkmaar! In posts 103 (link) and 149 (link) you can find more details of this quilt. 


8 opmerkingen:

 1. Wat prachtig! Ik heb je foto's gezien waar je uit die puntjes nog hexagonnetjes knipt. Dat is echt wel heel veel werk geweest maar het resultaat is ernaar. Al die verschillende kleuren worden toch een eenheid. waarschijnlijk ook de de brede rand die je eromheen hebt gezet. Erg mooi en ik kan helaas niet komen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je compliment! Het is wel veel werk maar dat gaat redelijk ongewerkt over 1,5 jaar verspreid. Jammer dat je in die tijd niet in NL bent want er zullen hele mooie dingen te zien zijn in Alkmaar. Maar jij hebt Nantes gehad, dus je komt wel aan je trekken...
   Lieve groet, Marjo

   Verwijderen
 2. Wat geweldig, dat jouw pronkstuk in Alkmaar tentoongesteld gaat worden.
  Echt eer van en voor je werk, Marjo!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal met veel plezier je prachtige quilt gaan bekijken! Gefeliciteerd dat je mag "hangen" op de tentoonstelling in Alkmaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kunnen we weer stemmen? Prachtige kleuren heb je uitgezocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Molleke, dit is niet voor een wedstrijd maar voor de jaarlijkse tentoonstelling van de Quiltersgilde. De inzendingen worden van te voren gejureerd, dus het is al een hele eer als een quilt uitgekozen wordt. Ik heb van die kleine hexagonnetjes ook een dekentje voor een poppenhuisbedje gemaakt. Zal de foto binnenkort eens plaatsen.
   Fijne Pinksterdagen!

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd Marjo, wat een eer! En wat een peachtig quilt, complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat Marjo,
  Geweldig dat je quilt nu door veel meer mensen gezien kan worden.
  Ik ga zeker kijken in Alkmaar.
  Groet, Maria.

  BeantwoordenVerwijderen