woensdag 27 maart 2013

200. Gequilte bloemen / Quilted Flowers


Voor de broodnodige afwisseling werk ik aan zo’n 4 of 5 quilts tegelijk. En dan heeft de Barbie ook nog een bikini nodig… Maar goed, ik ben deze week flink aan ’t quilten aan m’n Spakenburgse quilt. Ik had al ruim 90 kleine bloemetjes in het binnenstuk gequilt, tezamen met rechte lijnen in de driehoekjes, en nu ben ik grotere bloemen in de rand aan ’t quilten. Daar komen ook nog rechte lijnen bij dus ik ben nog wel even bezig, maar de quilt wordt zo mooi van het handquilten!
To have some variation in my favorite pastime, I work at 4 or 5 quilts at a time. And then the Barbiedoll also needs a new bikini… Anyway, this week I’ve been working on a quilt made from fabrics from national costumes from Spakenburg. I already had done some 90 small flowers in the center, together with some straight lines in the triangles, and now I’ve been doing some larger flowers in the border. Straight lines will be added here too, so I’m not yet finished, but I think the handquilting makes this quilt so beautiful!


8 opmerkingen:

 1. Ja van handquilten wordt het veel mooier vind ik, hoe breng je het patroon over? want ik zie geen blauwe lijntjes van een stift of iets dergelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is in deze quilt lastig een patroon over te brengen omdat er donkere en lichte deeltjes in 1 lapje kunnen zitten. Ik gebruik afwisselend een paarse verdwijnstift op lichte stukjes, en een wit krijtpotlood op de donkere delen. En dan nog is het soms lastig te zien, maar het komt goed. De rechte lijnen doe ik uit de losse hand. Dat je geen blauwe (in mijn geval paarse) lijntjes meer ziet, is omdat die al een tijdje geleden gequilt zijn en die lijnen inmiddels verdwenen zijn.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi bloem patroon heb je gequilt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marjo, je bent een inspiratiebron !
  ik bekijk al de lapjes in mijn kast en niets wil met mij spreken. Dan zie ik jou prachtige quilt en woord aan mijn Spakenburgse verzameling herinnert- wat zijn die lapjes mooi, vooral als je ze met net een andere stof combineert.
  Heel benieuwd om binnenkort de quilt in natura te zien !

  lv gr van Ulrike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde hetzelfde vragen als Tiny. Welke verdwijnstift gebruik je? Wat een prachtige stofje zijn het toch. Ik ben ook klederdrachtsofjes aan het verzamelen voor een quilt. ben aan het snuffelen in het boek van An Moonen voor een patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Baukje, de verdwijnstift die ik gebruik is van Prym en heet Trickmarker, verkrijgbaar bij de quiltwinkel. En ik weet dat je gek bent op klederdrachtstofjes. Als deze quilt helemaal klaar is, zal ik 's kijken of ik nog wat paarse rouwstofjes over heb. 't Zal niet veel zijn want de quilt is al gemaakt van restjes... Veel voorpret gewenst met het boek van An Moonen, altijd een goede inspiratiebron!
   Groetjes, Marjo B-W

   Verwijderen
  2. Dank je Marjo, je bent een lieverd!!!

   Verwijderen