donderdag 14 februari 2013

196. Nog te maken quilt / Quilt To Be


Mijn man draagt ’s winters in z’n vrije tijd graag flanellen overhemden. Als ze versleten raken aan kraag en mouwen, verdwijnen ze uiteraard niet in de zak met oude lappen in de schuur, maar komen ze op mijn werktafel terecht. Vandaag heb ik er weer eentje ontleed: eerst in hapklare brokken knippen, en dan per onderdeel driehoeken eruit snijden. Het rugpand gaat op aan vierkanten van 20x20 cm. Inmiddels heb ik door de jaren heen zo’n 15 overhemden te pakken gehad, en aangezien er per overhemd ongeveer 100 driehoeken en 10 vierkanten uit komen, zou ik er nu wel een heerlijk aanvoelende quilt voor op de bank van kunnen maken. Nog even wat dingen afmaken!
In winter time my husband likes to wear flannel shirts. If they wear out, they are not put away in the old clothes bin in the barn, but they end up on my working table. Today I’ve cut one into pieces: triangles and squares of 20x20 cm (8”x8”). Through the years I’ve done this to some 15 shirts and every shirt supplies me with some 100 triangles and 10 squares, which means there should be enough for a lovely quilt for the couch! First I need to finish a few things… 

5 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee!!!! Ik heb er al wel een keer een quiltje voor de hondenmand van gemaakt . Wel knap dat je er zoveel driehoeken en vierkanten uitkrijgt. heb jij een reuzenman?????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maatje L van overhemden, dat valt dus wel mee. Op de eerste foto zie je twee mouwen op elkaar liggen, ik gebruik een driehoek van een zijkant van 9 cm, dus afgewerkt 8 cm. Niet echt groot, maar groot genoeg.

   Verwijderen
 2. Je laat die arme man zeker hard werken, dat de overhemden zo sneller slijten?? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik doe m'n best, maar dat helpt niet erg... Wat ik wel doe, is helpen uitzoeken als hij een nieuw overhemd zoekt: zo eentje heb ik nog niet, zeg ik dan. Helaas luistert hij daar ook niet altijd naar... :)

   Verwijderen
 3. Dat gaat weer een prachtige quilt worden. Ik kijk er naar uit.
  Veel plezier met het afmaken van diverse dingen zodat je snel met dit project door kunt gaan.
  Groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen